Screening: Andrei Rublev by Andrei Tarkovsky

June 25, 2024

7:30 am

Andrei Rublev (1973), directed by Andrei Tarkovsky

Saturday, October 7, 2017 – 6.30pm

205mn – Russian with English and Vn Subtitles

“Andrei Rublev: the best arthouse film of all time” (The Guardian)

Transcendence in art is both the subject and the method of Andrei Tarkovsky’s haunting, challenging Andrei Rublev, which takes the life of a 15th-century monk who was Russia’s greatest iconographer, not as its subject, but as its point of departure. Neither biography nor historiography, Andrei Rublev is a collection of loosely related episodes touching on crises of faith, brutality and chaos, and finally the response of the artist and believer.

In this film, set in the 15th century, Anatoly Solonitsin plays the title character, a legendary icon painter. Rublev gives up his work entirely after being forced to kill a man. However, he eventually comes to terms with himself and continues painting.

Tickets: Ticketbox: 200,000vnd (students and members: 100,000vnd)

At the door: 250,000vnd (students and members:150,000vnd)


Bộ phim “Andrei Rublev” (1973), đạo diễn bởi Andrei Tarkovsky

Thứ Bảy, 7/10/2017 lúc 18h30

Độ dài: 205 phút

Ngôn ngữ: Tiếng Nga, phụ đề tiếng Anh và tiếng Việt

“Andrei Rublev”: Bộ phim nghệ thuật xuất sắc nhất mọi thời đại (nhật báo The Guardian)

Sự siêu việt trong nghệ thuật là chủ đề và là cũng là phương pháp của đạo diễn Andrei Tarkovsky gửi gắm trong bộ phim đầy ám ảnh và thách thức như “Andrei Rublev”. Bộ phim nói về điểm xuất phát hành trình cuộc đời của một vị tu sĩ , một nghệ nhân vẽ tượng Thánh vĩ đại, sống ở thế kỷ thứ 15, chứ không tập trung mô tả các tác phẩm của ông. “Andrei Rublev” là một chuỗi những sự kiện lỏng lẻo, liên quan đến sự khủng hoảng đức tin, sự tàn bạo và hỗn loạn của nước Nga và sau cùng là cách mà những nghệ nhân và tín đồ phản ứng lại với thực tế lúc đó.

Lấy bối cảnh thế kỷ thứ 15, bộ phim xoay quanh nhân vật chính: hoạ sĩ huyền thoại Andrei Rublev (do diễn viên Anatoly Solonitsin nhập vai), người đã hoàn toàn từ bỏ công việc của mình sau khi buộc phải giết một người đàn ông. Tuy nhiên, sau đó ông đã lấy lại niềm tin và tiếp tục vẽ.

  • June 25, 2024
  • 7:30 am